04/05/2013

Een vakantie aan de Costa Brava

costabrava

Veel Nederlanders die op vakantie gaan naar Spanje gaan naar de Costa Brava. Hoewel de naam vertaald naar het Nederlands ‘de ruige kust’ betekent, zijn er prachtige stranden te vinden en ligt misschien wel de meest populaire stad van Spanje, Barcelona, aan deze costa.

De meest bekende badplaats aan de Costa Brava is waarschijnlijk Lloret de Mar op ongeveer 70 kilometer van Barcelona. Naast geweldige stranden biedt het plaatsje voldoende gelegenheden om lekker te eten en er kan in de zomer door jongeren worden genoten van een bruisend uitgaansleven. Het uitgaansleven staat in het voorjaar en najaar op een wat lager pitje, voornamelijk omdat er dan veel gezinnen en ouderen de badplaats aandoen.

Voor de cultuurliefhebber is Barcelona waarschijnlijk een betere bestemming. Het is een prachtige stad en een ideale plek om kennis te maken met de Spaanse cultuur. Naast vele leuke eetgelegenheden kunnen er vele musea worden bezocht en zijn er bezienswaardigheden als Las Ramblas, Sagrada Familia en Barri Gotic.