16/07/2013

Het horloge in de voetsporen van de mobiele telefoon?

smartwatch

Zo’n 10 jaar geleden was de mobiele telefoon een apparaatje dat vooral bedoeld was om mee te bellen en eventueel sms’en. Die tijd is echter al lang vervlogen en tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone waarmee we overal online zijn, onze persoonlijke zaken kunnen regelen, een spelletje kunnen spelen en ook nog af en toe een telefoontje plegen.

Het is hard gegaan sinds de introductie van de mobiele telefoon en veel fabrikanten zijn op dit moment al druk opzoek naar andere apparaten die een soortgelijke evolutie kunnen ondergaan. Een belangrijke kanshebber lijkt het horloge. Verschillende fabrikanten, waaronder Apple en Microsoft, zijn volgens de laatste geruchten al bezig met de ontwikkeling van de zogenaamde smartwatch en ook een Kickstarter-initiatief waarbij geïnvesteerd kon worden in de smartwatch was zeer succesvol.

Of de smartwacht echter inderdaad hetzelfde succesvolle pad kan belopen zal de toekomst moeten uitwijzen. Wij vinden het in ieder geval een interessante gadget en hebben hem vast op het verlanglijstje voor Sinterklaas gezet.