21/09/2013

Ontdek de geheimen van Sri Lanka

sri lanka

Sri Lanka is geen land dat direct bij iedereen bovenaan het verlanglijstje staat tijdens een rondreis door Azië. Dat heeft meer met de onbekendheid te maken dan met het gebrek aan bijzondere bezienswaardigheden, want die zijn er namelijk volop te vinden. Wil je van je trip door Azië echt iets unieks maken, zet dan ook één van onderstaande tips in Sri Lanka op je lijstje!

media_ll_4628625

De Gouden Tempel van Dambulla

1: De Gouden Tempel van Dambulla
Niet alleen de gouden tempel is indrukwekkend om te zien, maar eigenlijk het hele gebied. Hier kun je maar liefst tachtig grotten, vier kloosters en vijf heiligdommen bezoeken, allemaal fraai gebouwd en versierd met boeddhistische beelden.

2: Bezoek de theeplantages
Een van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka is Ceylonthee en de plantages waar dit verbouwd wordt zijn prachtig om eens te zien.

3: Ga op pad met locals
Wie kent de omgeving nou beter dan de lokale bevolking? Een overnachting in de jungle of avondje typisch Sri Lankaanse gerechten eten is makkelijk te regelen en geeft je eens een andere kijk op het land.

4. Ontdek de Nederlandse geschiedenis in Halle
Deze stad ligt aan de zuidelijke kust van Sri Lanka en was tijdens de 17e en 18e eeuw in Nederlandse handen. Hier is nog veel interessants van terug te zien, waaronder een enorm fort. Tijdens de tsunami in 2004 zorgde dit fort ervoor dat een groot deel van de stad de ellende van de overstroming werd bespaard.

5. Beklim Adam’s Peak
Beklimmen is een groot woord, want je kunt de top van deze heilige berg gelukkig gewoon met een trap bereiken. Een lange trap, dat dan weer wel, want de kortste route telt nog steeds 6.442 treden. In april kan het er nog wel eens druk zijn, want dat is de periode dat pelgrims naar de top klimmen.

Heb jij nog onmisbare tips voor een onvergetelijke vakantie in Sri Lanka? Laat ze gerust hieronder achter, we horen het graag!