31/08/2013

Overal moeiteloos de mooiste plekjes vinden

apple-maps

Natuurlijk, het had best z’n charme zoals je vroeger met een groot uitgevouwen kaart in de auto zat. En al die kibbelpartijen wanneer je partner de weg weer eens niet kon vinden, daar kon je achteraf ook best om lachen. Maar goed, tegenwoordig zijn alle telefoons gelukkig voorzien van GPS dus kun je altijd makkelijk de weg vinden. Of je nu naar de Costa Brava gaat of in eigen land blijft, met deze apps zul je nooit meer verdwalen.

1. Google Maps (iOS en Android)

Voor iedereen die achter een laptop of pc zit hét beginpunt om elke reis te plannen, maar als app nu dus ook altijd bij je op je smartphone. Vooral ook ideaal vanwege de uitgebreide zoekfunctie, waarmee je overal even makkelijk een goed restaurant of gezellig terrasje in de buurt kunt vinden.

2. Apple Maps (iOS)

Deze app maakte een wat valse start met flink wat gebreken in de kaarten en het navigatiesysteem. Gelukkig is dat ondertussen allemaal opgelost en het zou eigenlijk zonde zijn om deze app die standaard op je iPhone zit niet te gebruiken. Het werkt prima en ziet er daarbij ook nog eens allemaal gladjes uit, precies zoals je gewend van Apple. Helaas is de Apple Maps app niet beschikbaar voor de oudere modellen. De app draait enkel op telefoons met een dualcore processor & iOS 6.0 en hoger, waar de iPhone 4s voor in aanmerking komt. iPhone 3G/4 gebruikers vissen hier dus naast het net.

3. Waze (iOS en Android)

De schoonheidsprijs gaat Waze misschien niet winnen, maar toch heeft het tekenfilmachtige uiterlijk van deze app wel wat. Belangrijker is natuurlijk de functionaliteit en die is top. Doordat de gebruikers eigenlijk een community vormen, worden de kaarten constant geüpdatet met relevante informatie. Staat er in file verderop? Dan wordt je daar tijdig voor gewaarschuwd met daarbij gelijk een alternatieve route.

Wat zijn jullie ervaringen met deze apps? Of ken je misschien nog betere programma’s om op je smartphone mee te navigeren? Laat het dan gerust weten in de comments onderaan dit stuk, we horen graag van jullie!