03/09/2013

Top 6 to-do’s in Azië

9496

Als backpacker reis je misschien niet altijd op de meest luxe manier, maar de vrijheid die je bij deze manier van reizen hebt is onbetaalbaar. Valt een plek je tegen, dan reis je zo weer verder en is het ergens onverwacht mooi dan blijf je toch gewoon een paar dagen langer?  Toch is een beetje houvast tijdens het backpacken nooit verkeerd, dus hebben we even een paar plekken voor je opgezocht die je niet mag overslaan tijdens je rondreis door Azië.

Mondulkiri1. Battambang in Cambodja
In deze op een na grootste stad van het land bevind je je vlak bij de grens met Thailand. Daarmee is het een perfecte uitvalsbasis voor verschillende bezienswaardigheden, zoals de Tempel van Angkor Wat of de bergen van Cardamom. Daarnaast is het in de stad zelf ook een levendige boel, waar je je prima een paar dagen kunt vermaken.

2. Snorkelen in Oost-Timor
Officieel wordt dit deel van het eiland tegenwoordig Timor-Leste genoemd. Het is een eiland met een prachtige natuur waar je nog in alle rust van kunt genieten, omdat deze prachtige plek nog niet overspoeld is door het massatoerisme. Per motor het eiland verkennen of een middagje snorkelen zijn hier absoluut aan te raden.

3. Natuurlijke bronnen in Japan
In Japan doe je zoveel indrukken op dat je af en toe echt even bij moet komen. Op het platteland van Japan zijn talloze plekken te vinden waar je dit kunt doen in natuurlijke bronnen, waar complete wellness centers omheen zijn gebouwd. Vraag hier vooral eens naar bij de lokale bevolking, die kennen vaak de beste plekjes!

4. Aapjes kijken in Sri Lanka
Een geweldig avontuur in de jungle van Sri Lanka is een bezoek aan het Yala National Park, waar zomaar ineens een luipaard voor je voeten kan lopen.

5. Bhutan
Lange tijd was dit boeddhistische koninkrijk nauwelijks toegankelijk voor toeristen, maar dit is de laatste jaren steeds meer aan het veranderen. Er valt veel over de bijzondere geschiedenis van dit land te ontdekken, maar ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

6. Surfen in Karnataka
Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je gaat backpacken in India, maar een paar dagen surfen in het zuiden van India zijn voor veel toeristen een welkome afwisseling.